داستان قورباغه پخته
ساعت ۱:٥٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٢/۱۱/۱۳ 

 اگر شما يک قورباغه را در ظرفی از آب جوش بياندازيد٬ بلافاصله تلاش می کند تا از داخل آن به بيرون بجهد؛ اما اگر آنرا در ظرف آبی با حرارت معمولی بياندازيد در آن باقی می ماند. حال اگر ظرف آب را بر روی شعله بگذاريد و به تدريج دمای آب را افزايش دهيد٬‌ تا زمانی که درجه حرارت آب تا حدود ۳۰ درجه سانتيگراد بالا می رود٬‌قورباغه هيچ عملی انجام نمی دهد و تمامی نشانه ها مبنی بر اين است که او از وضعيت خود بسيار هم راضی است.


با افزايش تدريجی درجه حرارت٬‌ قورباغه سست تر  و سست تر می شود تا آنجا که ديگر قادر به به بيرون آمدن از ظرف نمی باشد و علی رغم اينکه هيچ مانعی برای خروج از ظرف وجود ندارد٬‌ همانجا می ماند تا در نهايت بپزد و بميرد.


چرا چنين اتفاقی می افتد؟ به خاطر اينکه ساختار درونی قورباغه به نحوی است که خطر را تنها در مواردی که اتفاقی ناگهانی در محيط اطرافش رخ می دهد٬‌تشخيص می دهد و نه در مواردی که خطر به صورتی آرام و تدريجی گسترش می يابد. (نقل از کتاب پنجمين فرمان٬‌ نوشته پيتر سنگه٬‌ ترجمه حافظ کمال هدايت)


عكس العمل من و شما هنگام بروز خطرات تدريجی چگونه است؟


Frog


کلمات کلیدی: